Terug naar startpagina.

Home
letselschade Algemeen
letselschade Instanties / Organisaties
letselschade Juridisch
letselschade Media / i-net
letselschade Medisch
letselschade Stichtingen / Verenigingen
letselschade Laatste nieuws
letselschade Contact
  Welkom op whiplash-nederland.nl ..... Binnenkort zal deze website van start gaan ..... Denkt U dat u het allemaal wel weet ? ..... Dan is het vooral een must om hier terug te komen ..... Hier leest u "The Naked Truth" over whiplash ! In de hoop dat wij wél tot betere behandeling van mensen aan kunnen zetten !
Onderdeel
particulieren
Medisch
Medische zaken
Laatste update 6 okt 2011
 

Soms hoor je mensen zeggen dat de medische wereld een héél apparte wereld is en als het whiplashletsel betreft is dat zeker waar. Men krijgt met verschillende lagen binnen deze wereld te maken van huisarts tot aan neuroloog en van de fysiotherapeut om de hoek tot aan revalidatiecentra toe. Althans, daar moet ik direct een vreemde noot aan toe voegen. Want er bestaat nergens zo'n grote verdeeldheid als bij het whiplashgebeuren.
Er zijn weinig ziekten en letsels waar het zó ontzettend moeizaam verloopt binnen de medische wreld als whiplashletsel en andere moeilijk definieerbare ziekten als bekkeninstabiliteit en ms/cvs. De rede hiervan is dat er een behoorlijke vergrijzing plaats vind, welke zich niet beperkt tot andere bevolkingsgroepen.

Deze verdeeldheid begint al bij de huisarts. De berichten die ons de afgelopen jaren toe gekomen zijn, laten zien dat er een wereld van verschil onder huisartsen bestaat als het gaat om wel of net erkennen van whiplashletsel als een serieus probleem. Waar de ene huisarts bij aanhoudende klachten alles doet om het probleem aan het licht te krijgen, durft de ander klakkeloos te beweren dat het "tussen de oren zit", en wéér een ander blijkt totaal niet te weten waar hij over praat en verkondigt de meest krankzinnige uitspraken ?

Zij laten zich veelal leiden door de richtlijnen welke opgesteld zijn door de Nederlandse Vereniging van Neurologen. Deze zéér slecht onderbouwde richtlijnen dienen eigenlijk alleen maar om whiplash te weren en niet om het probleem whiplash op te lossen zoals het normaliter zou moeten. Vaak weten huisartsen dus gewoon niet beter omdat iemand nóóit méér kan weten dan het geen hem als leerstof aangeboden word.

De jong medisch specialisten staan gelukkig veel meer open voor zaken
waar ze niet direct een antwoord op weten. Ook zijn zij zich er veel beter van bewust dat wanneer zij iets niet kunnen verklaren, dit niet betekend dat er niets is !

In tegendeel, zij durven te beseffen dat ondanks de huidige tehnieken, nog lang niet alles daarmee op te sporen is en tonen veel meer begrip en zien eerder het nut voor beeldvormend onderzoek.

Dat deze tegenstellingen enorme gevolgen kunnen hebben voor mensen met whiplashletsel, mag wel duidelijk zijn. Vandaar dat we een speciaal medisch platform hebben gemaakt waar je alles kan lezen over medische trajecten en behandelingen en waar je op moet letten en wat je zeker wel of niet moet doen.
 
Klik button om naar medisch platform te gaan
 
Design & Copyright by: Modern-designer.nl  - your source for al graphic design


Whiplash Nederland
is tot stand gekomen uit jaren lange ervaring op gebied van whiplashetsel.

Het beheer word gedaan door ervaringsdeskundige welke eerder als partner van, en later lotgenoot ervaring heeft opgedaan.

Whiplash Nederland
legt zich méér toe op de sociale en maatschappelijke aspecten welke komen kijken bij whiplashletsel.
Whiplashinformatie.nl
Beperkt zich voornamelijk tot het informeren, verder helpen en met elkaar in contact brengen van whiplash lotgenoten.