Terug naar startpagina.

Home
letselschade Algemeen
letselschade Instanties / Organisaties
letselschade Juridisch
letselschade Media / i-net
letselschade Medisch
letselschade Stichtingen / Verenigingen
letselschade Laatste nieuws
letselschade Contact
  Welkom op whiplash-nederland.nl ..... Binnenkort zal deze website van start gaan ..... Denkt U dat u het allemaal wel weet ? ..... Dan is het vooral een must om hier terug te komen ..... Hier leest u "The Naked Truth" over whiplash ! In de hoop dat wij wél tot betere behandeling van mensen aan kunnen zetten !
Onderdeel
particulieren
Juridische Aspecten
Laatste update 6 okt 2011
   
Op gebied van whiplash is eigenlijk vanaf het begin dat de benaming officieel erkend werd (plmns 1954) een hevige strijd gaande met verzekeraars aan de ene kant en het slachtoffer aan de andere kant. Hier door was het haast onmogelijk geworden om een minnelijke schikking rond te maken. Het gevolg was dat door deze "anti" houding van verzekeraars, een nieuwe speler in het spel betrokken werd, namelijk de advocaat.
Als gevolg van deze uitbreiding waren verzekeraars genoodzaakt om nog betere juristen aan het roer te zetten en al gauw verschenen de eerste letselschaderegelaars. Vreenmd genoeg klagen verzekeraars over de toren hogen kosten máár wél externe regelaars in schakelen welke miljoenen per jaar kosten.

Toch is er een verklaarbare rede voor te bedenken. Verzekeraars blijven hiermee zelf op de achtergrond en als uiteindelijk een tik door een rechter uitgedeelt word, verschuilt de verzekeraar zich achter onwetendheid. Externe letselschaderegelaars genieten dus verreweg de voorkeur van verzekeraars. Bovendien staan ze niet op de loonlijst en hoeven ze alleen te betalen als letselschaderegelaars daadwerkelijk werk verrichten.

Inmiddels hebben de letselschaderegelaars hun weg naar mensen met whiplash ook gevonden en vind er een ware kaalslag plaats. Het feitelijke slachtoffer word hierdoor nogmaals slachtoffer van de graai en snaai cultuur die het hele letselschade gebeuren heeft veroorzaakt, met de verzekeraars als de eerste aanzet gever.

Van al de miljoenen die verzekeraars claimen dat aan whiplash uitgegeven word, komt minder dan 10% daadwerkelijk bij het slachtoffer terecht. De rest gaat op aan letselschaderegelaars, advocaten, medisch adviseurs en vooral niet te vergeten de medische kosten van het slachtoffer én de onnodig opgelopen kosten/boetes vanwegen te laat betalen door geldgebrek.

Maar voor uitgebreidere informatie verwijs ik je naar het uitgebreidere informatie platform over juridische zaken.
Klik button om naar afdeling juridisch te gaan.
Design & Copyright by: Modern-designer.nl  - your source for al graphic design


Whiplash Nederland
is tot stand gekomen uit jaren lange ervaring op gebied van whiplashetsel.

Het beheer word gedaan door ervaringsdeskundige welke eerder als partner van, en later lotgenoot ervaring heeft opgedaan.

Whiplash Nederland
legt zich méér toe op de sociale en maatschappelijke aspecten welke komen kijken bij whiplashletsel.
Whiplashinformatie.nl
Beperkt zich voornamelijk tot het informeren, verder helpen en met elkaar in contact brengen van whiplash lotgenoten.